دستور طرز تهيه و پخت اكبر جوجه اصل و خوشمزه شمالي با رب انار
سايت تفريحي نمكستان » براي اين پست آموزش طرز تهيه اكبر جوجه اصل غذايي معروف و محبوب در شمال كشور را آماده كرده ايم براي مشاهده اين آموزش آشپزي ، اين پست را دنبال كنيد.
مواد لازم :
جوجه مرغ : ۱ كيلوگرم
رب انار : ۲ پيمانه
روغن مايع : ۳ پيمانه
ليمو ترش : ۱ كيلوگرم
برنج : ۴ پيمانه
نمك: به مقدار لازم
طرز تهيه :
براي تهيه اكبر جوجه اصل ابتدا جوجه ها را تكه تكه كرده و در مقداري آبليمو ترش و نمك بخوابانيد. توصيه مي شود مدت خواباندن كمتر از ۲ ساعت نباشد. هرچه جوجه ها بيشتر در آبليمو و نمك خوابانده شود، جوجه ها خوشمزه تر و لذيذتر خواهند شد. مقداري روغن در تابه مناسب ريخته و روي حرارت قرار دهيد تا روغن داغ شود. تكه هاي جوجه را درون روغن بچينيد و حرارت را ملايم كنيد. ملاحظه خواهيد كرد كه جوجه ها شروع به آب انداختن مي كنند، اجازه دهيد آب جوجه ها تبخير شود. سپس دو طرف جوجه ها را سرخ كنيد تا طلايي شوند.
جوجه ها را درون ظرف مناسب قرار داده و با رب انار آن ها را تزيين كنيد. برنج را به صورت آبكشي يا كته مي توانيد آماده كنيد. برخي افراد برنج را به صورت زعفراني طبخ مي كنند. اكبر جوجه با پلو سرو مي شود. روشي كه بيان شده، طرز تهيه اكبر جوجه اصل مي باشد با اين حال برخي براي تهيه آن از زعفران و پياز نيز استفاده مي كنند. همچنين اكبرجوجه اصل را درون روغن سرخ مي كنند. با اين وجود در برخي رستوران ها جوجه ها را مانند جوجه كباب به سيخ مي كنند.
نكات قابل توجه :
اين غذا برخلاف جوجه كباب زعفراني ، پياز و زعفران ندارد. اما اگر دوست داشتيد مي توانيد زعفران و پياز هم بزنيد. خوشمزه تر مي شود. ضمنا فراموش نكنيد يك كاسه رب انار كنار دستتان بگذاريد، لازم مي شود. در اكبر جوجه اصل از پياز و زعفران براي تهيه جوجه ها استفاده نمي شود اما اگر مايل بوديد به سليقه خودتان اضافه كنيد. اصل غذاي اكبر جوجه بايد در روغن سرخ شود اما اگر در رستوراني براي تهيه اكبر جوجه، جوجه ها را به سيخ كشيده و كباب كردند تعجب نكنيد! رسم است كه اكبرجوجه را با پلو زعفراني مي خورند. هرچند پلو سفيد هم بد نيست. اما براي درست كردن پلو زعفراني، بايد پلو كته درست كنيد. وقتي آب برنج در حال حباب زدن است، زعفران دم كرده را اضافه كنيد. دوغ نوشيدني سالمي براي اين غذاست. هرچند كه مالت هم خوب است.
اصل غذاي اكبر جوجه با جوجه كوچك درست ميشود اما اگر در دسترس نبود، از مرغ كوچك هم ميتوانيد استفاده كنيد. در غذاي اكبر جوجه اصل، از پياز و زعفران براي تهيه جوجهها استفاده نميشود اما اگر مايل بوديد به سليقه خودتان اين مواد را به غذا اضافه كنيد. اصل غذاي اكبر جوجه بايد در روغن داغ سرخ شود اما در برخي رستورانها، براي تهيه اكبر جوجه، جوجهها را به سيخ ميكشند و كباب ميكنند.
براي تهيه اكبر جوجه اصل از كره محلي براي سرخكردن جوجهها استفاده ميشده اما تركيب روغن جامد يا كره و روغن مايع نيز به خوشمزهترشدن غذا كمك ميكند. موقع سرو اكبر جوجه اصل در رستوران براي شما يك پرس كته زعفراني همراه با اكبر جوجه، يك كاسه رب انار شيرين، دوغ و پياز سرو ميشود. البته انتخاب نوشيدني سليقهاي است اما اين تركيب بسيار دلچسب خواهد بود.
تاريخچه اكبرجوجه :
اكبر جوجه، نام يك رستوران زنجيرهاي و نيز لقب علياكبر كلبادي بنيانگذار اين رستورانها و ابداع كننده اين غذاست. اين نام اكنون به صورت نام يك غذاي مازندراني درآمده است.در سال ۱۳۲۳ رستوران اكبر جوجه در جادّهٔ قديم شهرستان گلوگاه (واقع در شرق استان مازندران) افتتاح شد. كار اين رستوران به سرعت رونق گرفت و وي با همكاري برادرانش به تدريج شعبههايي در نقاط مختلف مازندران و گلستان راهاندازي كرد. در دهه ۷۰ تعداد زيادي رستوران تحت عنوان اكبر جوجه افتتاح شد كه اين امر شكايت برادران كلبادي را، به عنوان صاحبان نام تجاري اكبر جوجه، به همراه داشت.
امروزه رستورانهاي زنجيرهاي اكبر جوجه در استانهاي مختلف ايران شعبه دارند و بيشترين شعبهها در استان مازندران و گلستان واقع شدهاند و همگي داراي لوگوي هماهنگ، با ذكر نام اكبر جوجه و برادران كلبادي، هستند. رستورانهاي اكبر جوجه در سال ۲۰۰۹ برنده جايزه مقام سوم نوآوري در نمايشگاه تكنوپل روسيه شدند.
اكبرجوجه يكي از غذاهايي است كه افرادي كه به شمال سفر كرده اند، قطعا آن را امتحان مي كنند. اين غذا را در خانه نيز مي توان به راحتي تهيه كرد. اكبر جوجه با پلو سرو مي شود و بسيار لذيذ است. افرادي كه به شمال ايران سفر كرده باشند، حتما نام رستوران اكبر جوجه را در بين مسيرها ديده اند. اكبر جوجه لقب ابداع كننده اين غذا است كه شعبه هاي زيادي در شمال كشور دارد. اكبرجوجه اصل بسيار خوشمزه است و طرفداران زيادي دارد.
دستور طرز تهيه و پخت اكبر جوجه اصل و خوشمزه شمالي با رب انار
- شنبه ۱۰ تیر ۹۶ | ۱۴:۲۲
- ۵۶ بازديد
- ۰ نظر