دستور طرز تهيه استانبولي پلو قالبي مخصوص خوشمزه و مجلسي

دستور طرز تهيه استانبولي پلو قالبي مخصوص خوشمزه و مجلسي

استامبولي پلو , طرز تهيه استامبولي پلو , دستور پخت استامبولي پلو

سايت تفريحي نمكستان » براي اين پست آموزش طرز تهيه چند نوع استانبولي پلو را آماده كرده ايم براي مشاهده اين دستور هاي آشپزي ، اين پست را دنبال كنيد.

دستور اول : استانبولي پلو با گوشت چرخ كرده

مواد لازم :

برنج 2 پيمانه

گوشت چرخ كرده 300 گرم

لوبيا سبز نيم كيلو

پياز 3 عدد

سير 1 حبه

سيب زميني 2 عدد متوسط

رب گوجه 2 قاشق غذاخوري

زعفران آبكرده 2 قاشق غذاخوري

نمك ، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم

طرز تهيه :

براي تهيه استانبولي پلو با گوشت چرخ كرده ابتدا برنج رو بشورين و با يه مقدار نمك بذارين خيس بخوره. حالا برنج رو بپزين و بعد آبكش كنين هميشه يادتون باشه كه هر وقت پلوهاي مخلوط درست ميكنين برنج رو كمي خشك تر بردارين يعني برنج خيلي نبايد بپزه. لوبيا سبز رو كه به اندازه بند انگشت خرد كردين بشورين و با يه مقدار آب با شعله كم بپزين.

پياز ها رو خلالي وتو روغن سرخ كنين وبعد گوشت چرخ كرده رو بريزين و تفت بدين وبعد سير رو رنده ريز بزنين و به گوشت و پياز اضافه كنين سپس لوبيا سبز پخته شده ، رب گوجه ، نمك ، فلفل و زردچوبه رو هم بريزين و بعد از يكي دو دقيقه زير غذا رو خاموش كنين ته ديگ كمي روغن و زعفران آبكرده بريزين و بعد سيب زميني ها رو ورقه ورقه كنين و كف ديگ بچينين.

حالا تو يه ظرف گود برنج آبكش شده رو با مواد خوب مخلوط كنين و توي ديگ روي سيب زميني ها بريزين و دم كنين. ابتدا شعله رو زياد كنين و هر وقت كه برنج بخار كرد زعفران آبكرده رو بريزين و شعله رو كم كنين. (البته اگه دوست داشتين مي تونين يه لايه برنج و يه لايه مواد و همينطور تا آخر ادامه بدين تا مواد و برنج هر دو تمام شن ) حالا استانبولي پلو رو تو ظرف بكشين و با ماست چكيده ميل كنين.

استامبولي پلو , طرز تهيه استامبولي پلو , دستور پخت استامبولي پلو , hsjhkf,gd g, , stanboli polo

دستور دوم : استانبولي پلو با لوبيا سبز

مواد لازم :

۲۴۰ گرم برنج

۳۰۰ گرم گوشت چرخ كرده

۵۰۰ گرم لوبيا سبز

۳ عددپيازخلال شده

1 حبه سير

2 عددسيب زميني متوسط

2 قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي

۲ قاشق غذاخوري زعفران آبكرده

نمك ، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم

طرز تهيه :

براي تهيه استانبولي پلو با لوبيا سبز ابتدا برنج رو آبكش كنيد. هميشه يادتون باشه كه هر وقت پلوهاي مخلوط درست ميكنين برنج رو كمي خشك برداريد ،يعني برنج خيلي نبايد بپزه.لوبيا سبز رو كه به اندازه بند انگشت خرد كردين بشورين و با يه مقدار آب با شعله كم بپزيد.پيازها را با كمي روغن سرخ كنيد وبعد گوشت چرخ كرده رواضافه وتفت دهيد وبعد سيرراهم به گوشت و پياز اضافه كرده ويك تفت دهيد.

لوبيا سبز پخته شده ، رب گوجه ، نمك ، فلفل و زردچوبه رو هم اضافه و بعد از يكي دو دقيقه زيرمخلوط را از روي حرارت برداريد ودرته قابلمه سيب زميني هاي حلقه شده را با كمي روغن بچينيد. سپس مخلوط گوشت را در لا بلاي برنج بريزيد وروي حرارت پس ازگرفتن عرق برنج ودادن كمي آب وروغن داغ به همراه زعفران آب كرده بريزيد وبرنج را دم دهيد. استانبولي پلو با سيب زميني يا ته ديگ سيب زميني عالي مي شود حتما امتحان كنيد.

دستور سوم : استانبولي پلو با مرغ

مواد لازم :

برنج 2 پيمانه

مرغ ران و سينه به تعداد نفرات يا 250 گرم سينه

سيب زميني 1 عدد

پياز 1 عدد

رب گوجه 2 قاشق غذاخوري

نمك، فلفل، زردچوبه و ادويه به مقدار لازم

طرز تهيه :

براي تهيه استانبولي پلو با مرغ  ابتدا برنج رو از قبل بشوريد و خيس كنيد. پياز رو خرد كنيد و در مقداري روغن تفت بديد تا طلايي بشه. قطعات مرغ رو اضافه كنيد و تفت بديد. ميتونيد سينه مرغ رو به تيكه هاي كوچيك برش بزنيد. وقتي مرغ رنگش عوض شد و يه كمي سرخ شد، زردچوبه و ادويه و نمك و فلفل رو اضافه كنيد و تفت بديد. رب گوجه رو اضافه كنيد و تفت بديد.بذاريد رب خوب سرخ بشه و خوشرنگ بشه.

حالا 4 پيمونه آب اضافه كنيد و بذاريد بجوشه. اگه برنج رو از قبل نخيسونديد 5 الي 6 پيمونه آب بريزيد. البته ميزان آب رو با توجه به شناخت و تجربه اي كه از برنجتون داريد خودتون تعيين كنيد. وقتي آب جوشيد حرارت رو كم كنيد و اجازه بديد مرغها بپزند. اواخر پخت سيب زميني رو كه به قطعات مكعبي خوردش كرديد اضافه كنيد. سيب زميني نبايد زياد بپزه چون له ميشه. بايد شكلش رو حفظ كنه. برنج رو اضافه كنيد و بذاريد برنج بپزه و آب غذا كشيده بشه.

وقتي آب استامبولي به خورد برنج رفت و برنج نرم شد و آماده ي دم كشيدن شد، وسط قابلمه جمعش كنيد و چند سوراخ براي خروج هوا توش ايجاد كنيد و در قابلمه رو با دم كني بپوشونيد و زير قابلمه شعله پخش كن بذاريد و اجازه بديد برنج دم بكشه. برنج دم كشيده رو در ظرف بكشيد و با سالاد شيرازي يا ماست نوش جان كنيد.

دستور چهارم : استانبولي پلو با گوشت

مواد لازم :

برنج 2 پيمانه

گوشت گوسفند بي استخوان 250 گرم يا مقدار دلخواه

پياز 1 عدد متوسط

سيب زميني 1 عدد متوسط

نمك، فلفل، زردچوبه و ادويه مقداري

رب 1 قاشق غذاخوري پر

طرز تهيه :

براي تهيه استانبولي پلو با گوشت ابتدا پياز رو نگيني خرد ميكنيم و در مقداري روغن تفت ميدهيم. وقتي پيازها سبك و كمي طلايي شدند گوشت گوسفند خرد شده رو اضافه ميكنيم و تفت ميدهيم تا رنگش عوض شود و آبش جمع شود. وقتي گوشت به روغن افتاد، فلفل، ادويه و زردچوبه را اضافه ميكنيم و تفت ميدهيم. رب را نيز اضافه كرده و تفت ميدهيم تا خامي ش از بين برود. وقتي رنگ رب تغيير كرد 3-4 ليوان آب به قابلمه ( يا زودپز) اضافه ميكنيم تا گوشت خوب پخته شود. وقتي گوشت تقريبا پخت نمك غذا را اضافه ميكنيم.

سيب زميني را پوست كنده و به صورت مكعبهاي كوچك خرد ميكنيم. ده دقيقه آخر پخت گوشت، سيب زميني هاي مكعبي رو به قابلمه اضافه ميكنيم و زمان ميدهيم تا كمي نرم شوند. اين پلو چون به صورت كته درست ميشود بهتر است از ابتدا به ميزان آبي كه به مواد گوشتي اضافه ميكنيد توجه كنيد. معمولا براي كته كردن برنج ايراني بسته به نوع برنج تعداد پيمانه هاي آب برابر است با تعداد پيمانه هاي برنج به علاوه يك يا دو پيمانه بيشتر. هرچقدر برنج تازه تر باشد، آب كمتري لازم داره. من خودم اگه برنج رو از قبل خيس كنم به تعداد پيمانه هاي برنج آب ميريزم. يعني مثلا براي سه پيمانه برنج، سه پيمانه آب براي پختش لازمه. ولي اگه خيس نكرده باشم دو پيمانه اضافه تر آب ميريزم.

بنابراين بعد از پخت گوشتها به ميزان آب باقيمانده توجه كنيد. اگر كم شده است ميتوانيد آب اضافه كنيد و اجازه بدهيد كمي بجوشد. برنجها رو به قابلمه گوشت اضافه ميكنيم. با حرارت متوسط اجازه ميدهيم تا آب قابلمه جمع شود. بعد از جمع شدن آب برنج رو به صورت تپه اي در وسط قابلمه جمع ميكنيم و با ته قاشق چند سوراخ در برنج ايجاد ميكنيم و دم كني رو روي در قابلمه ميگذاريم و قابلمه رو بر روي شعله پخش كن با حرارت ملايم گاز قرار ميدهيم تا برنج دم بكشد.اين استامبولي خوشمزه با سالاد شيرازي حسابي ميچسبه.

دستور طرز تهيه استانبولي پلو قالبي مخصوص خوشمزه و مجلسي

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.