دستور طرز تهيه آش رشته مجلسي
سايت تفريحي نمكستان » براي اين پست آموزش طرز تهيه آش رشته خوشمزه و مجلسي را آماده كرده ايم ، براي مشاهده دستور آشپزي اين پست را دنبال كنيد.
مواد لازم براي آش رشته
رشته مخصوص آش :•: 400 گرم
نعناع خشك :•: 4 قاشق يا نعناع تازه
پياز :•: 4 عدد متوسط
كشك ساييده غليظ :•: 2 ليوان
آرد :•: 2 قاشق
روغن :•: به ميزان لازم
نمك و فلفل :•: به مقدار كافي
سبزي آش ( تره – جعفري – اسفناج – شويد – گشنيز ) :•: 1 كيلو
نخود و لوبيا و عدس ( مجموﻋﺄ به مقدار مساوي ) :•: 450 گرم
طرز تهيه آش رشته
براي تهيه آش رشته نذري ابتدا حبوبات را از قبل خيس مي كنيم. سپس آنها را با پياز سرخ كرده ( كه ممكن است كمي زردچوبه به آن زده باشيم ) مي گذاريم كاملا بپزد. بعد سبزي را تميز و خرد مي كنيم و داخل حبوبات پخته شده مي ريزيم و مي گذاريم سبزي ها هم بپزند. سپس دو قاشق سوپ خوري آرد را در كمي آب سرد حل مي كنيم و داخل آش مي ريزيم و مرتبا هم مي زنيم. رشته را در آش رشته مي ريزيم ومي گذاريم آهسته بپزد، ولي رشته نبايد خرد شود.
نمك و فلفل و زردچوبه را هم اضافه مي كنيم. سعي كنيد نمك را با احتياط در آش بريزيد، چون كشك اصولاً شور است. بعد آش رشته را از روي شعله بر مي داريم و با كشك مخلوط مي كنيم . سپس در سوپخوري مي ريزيم و روي آش رشته را با كمي كشك ساده و پياز سرخ كرده و نعناع داغ ( و در صورت دلخواه سير داغ ) تزيين مي كنيم .
نكات مهم در تهيه آش رشته
يكي از مهم ترين نكات در تهيه آش رشته اين است كه حتما حتما بايد تمامي حبوبات را پيش از پخت يك يا دو روز خيس كنيد و در اين زمان چند بار آب آن را تعويض كنيد تا ايجاد نفخ نكند.
نكته ي دوم اين است كه مقدار پياز داغ نبايد خيلي كم باشد چرا كه پياز به جا افتادن آش رشته كمك ميكند.
نكته ي مهم ديگر اين است كه نمك را حتما پس از اضافه كردن كشك و رشته اضافه كنيد چرا كه كشك و رشته شور هستند و افزودن نمك قبل از اين دو ممكن است باعث شور شدن شود.
نكته ي حائز اهميت ديگر انتخاب قابلمه ي مناسب است ، گنجايش قابلمه ي انتخابي شما بايد كمي بيشتر از حجم آشتان باشد چون در اثر نبودن فضاي كافي رشته ها به هم ميچسبند.
اگر ميخواهيد ظاهر آشتان زيباتر باشد سبزي ها را بدون ساقه و كمي درشت خرد بفرماييد.
به هيچ وجه كشك را حين پخت آش اضافه نكنيد جوشاندن كشك به همراه آش علاوه بر طعم كشك را بد ميكند باعث بريده شدن كشك هم ميشود.
بعد از پختن كامل آش رشته زمان سرو بهترين زمان است براي اضافه كردن كشك اما باز دقت كنيد كه نبايد كشك و آش رشته اختلاف دمايي زيادي داشته باشند چون باعث بريده شدن كشك ميشود.
تاريخچه آش رشته
آش رشته از معروفترين آشهاي ايراني است. اين آش را غالباً با كشك و گاهي با سركه و حتي ترشي ميخورند. بسته به عادتهاي خانوادگي از اين غذا به عنوان پيش غذا يا غذاي اصلي استفاده ميشود. همچنين گاهي در مهمانيها در فصل زمستان و يا در مراسم افطار مسلمانان در ماه رمضان از آش رشته به عنوان پيش غذا استفاده ميشود. آش رشته در ماه رمضان جايگاه ويژهاي بين خانواده هاي ايراني دارد و از جمله غذاهاي مناسب اين ماه است.
دستور طرز تهيه آش رشته خوشمزه و نكاتي براي خوشمزه تر شدن آن
- جمعه ۰۹ تیر ۹۶ | ۱۴:۵۲
- ۴۱ بازديد
- ۰ نظر